tijdens de avonduren is de salon tm 25 januari gesloten ivm de avond-lockdown

Veelgestelde vragen NutraSkin

WAT ZIJN DE INGREDIËNTEN IN NUTRASKIN COLLAGEN DRINK?

Het belangrijkste ingrediënt is het branded ingredient VERISOL®. VERISOL® bestaat uit bioactieve collageenpeptiden (BCP). Dit collageen wordt ook wel gehydrolyseerd collageen genoemd, of collageenhydrolysaat. Van VERISOL® is aangetoond dat ze de zichtbare tekenen van het ouder worden verminderen. Vitamine C (80 mg) in NutraSkin draagt bij aan de vorming van collageen, wat van belang is voor de huid.

HOE RUIKT EN SMAAKT NUTRASKIN?

NutraSkin staat voor ‘clean label’. Dit betekent dat er geen suikers, zoetstoffen of smaakstoffen zijn toegevoegd aan dit product. Helemaal niets! NutraSkin is neutraal van geur en smaak. Als je toch liever een smaakje wilt kun je wat siroop toevoegen aan je collageendrank of het poeder oplossen in vruchtensap.

BEVAT NUTRASKIN ALLERGENEN?

NutraSkin Collagen Drink is vrij van bekende allergenen als tarwe, ei, melkeiwit, lactose, noten en pinda’s, tarwe, vis, schaaldieren en soja.

BEVAT NUTRASKIN SUIKER, ZOETSTOFFEN, GEUR- EN KLEURSTOFFEN?

Nee. NutraSkin bestaat voor 100% uit actieve ingrediënten. Het predicaat ‘clean label’ betekent dat er geen suikers, zoetstoffen of andere hulpstoffen zijn toegevoegd aan dit product.

WAAROM IS NUTRASKIN GEEN KLANT-EN-KLAAR DRANKJE?

NutraSkin Collagen Drink is een makkelijk op te lossen poeder, en geen kant-en-klare drank. Het voordeel hiervan is dat er geen hulpstoffen nodig zijn om een stabiele oplossing te maken. In tegenstelling tot de verkrijgbare collageendranken in flesjes, zijn aan NutraSkin dus géén zoetstoffen, emulgatoren, stabilisatoren en zuurteregelaars toegevoegd. NutraSkin is volledig ‘vrij van’; oftewel clean label. NutraSkin bevat een hoge dagdosering van dit hoogwaardige VERISOL-collageen (7,5 gram). Deze hoeveelheid vind je niet in pillen en vrijwel nooit in flesjes.

ZIJN ER STUDIES VERRICHT NAAR DIT COLLAGEEN?

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de VERISOL collageenpeptiden, met dagdoseringen variërend van 2,5 tot 10 gram VERISOL (NutraSkin Collagen Drink bevat 7,5 gram per sachet). Onderzoek heeft aangetoond dat inname van het gehydrolyseerde collageen leidt tot een betere huidelasticiteit en een afname van rimpeltjes. Weer andere studies tonen aan dat het collageen de nagels mooier, het haar dikker en cellulite minder zichtbaar maakt.

IS NUTRASKIN GESCHIKT VOOR VEGETARIËRS?

Nee. Collageen is altijd van dierlijke herkomst. Ons collageen is afkomstig van de huid van runderen; dit is een bijproduct van de vleesproductie. Onze grondstofproducent heeft kwaliteit, duurzaamheid en dierenwelzijn hoog in het vaandel staan.

WORDT HET COLLAGEEN WEL IN HET LICHAAM OPGENOMEN?

VERISOL® Collageen Peptiden worden snel en bijna volledig (99%) opgenomen. Het collageen heeft een enzymatische bewerking ondergaan. Omdat de peptiden daardoor veel kleiner zijn geworden, worden ze goed door het lichaam opgenomen. Dit in tegenstelling tot ‘gewoon’ of natief collageen dat niet is bewerkt en te groot moleculair gewicht heeft om te worden opgenomen. Onderzoek heeft uitgewezen dat VERISOL® dat oraal wordt ingenomen grotendeels als intacte peptidenketens in de bloedbaan terecht komt.

HOE LANG MAG IK NUTRASKIN GEBRUIKEN?

Er is niet een vastgestelde dosering die voor iedereen juist is. Ook in studies worden verschillende doseringen gebruikt. De goede hoeveelheid collageen varieert per persoon en onder meer af hangt af van leeftijd, gewicht, stofwisseling, leefstijl en voedingspatroon. Er zijn studies gedaan waaruit bleek dat het effect van collageen dosis-afhankelijk is. Oftewel: meer collageen innemen, betekent ook meer effect. Wij hebben daarom gekozen voor een hoge (verantwoorde) dagdosering.

WANNEER KAN IK COLLAGEEN HET BESTE INNEMEN?

In theorie is het mogelijk dat collageen dat wordt ingenomen in combinatie met andere eiwitten, minder goed wordt opgenomen. Dit is niet goed onderzocht. Wij adviseren daarom om voor de zekerheid NutraSkin Collagen Drink in te nemen op een nuchtere maag. In de praktijk betekent dit meestal een half uur voor het ontbijt of vlak voor het slapen gaan. Je kunt het poeder mengen met water, koffie, thee of koolhydraten (fruit, vruchtensap of een groente- of fruitsmoothie). Je kunt ook een scheutje limonadesiroop toevoegen. voor wat smaak.

HOE LANG DUURT HET VOORDAT HET POEDER OPLOST?

Doe de inhoud van een sachet in een glas en voeg een klein beetje water toe. Zorg ervoor dat het water niet te koud is. Roer en vul het glas verder met water of vruchtensap. Na 1 à 2 minuten is de collageendrank helder en klaar voor gebruik. Een klein schuimlaagje op het wateroppervlak is een normale producteigenschap.