Het Gouden driehoek edelstenen


De mineralen amethist, rozenkwarts en bergkristal vormen samen het Gouden Driehoek. De driehoek is een krachtig symbool, dat in diverse religies en rituelen een belangrijke rol speelt, zoals de ‘heilige drie-eenheid’. Dit symbool is ook terug te zien bij de piramiden. Het is ook de driehoek die lichaam, geest en ziel symboliseert.
De energieën van de stenen verbinden zich onderling en vormen daardoor een goede stabiele basis- energiestroming.

De werking van de drie mineralen afzonderlijk*
Amethist:
 
Met een amethist ontspan je sneller. Het autonome zenuwstelsel wordt heel positief beïnvloed. Dus goed tegen stress en spanning. De amethist is ook een heel goede steen bij hoofdpijnklachten, zoals migraine. Laat je beter slapen.
Bergkristal: 
Reinigt de energie van de ruimte. Heeft een heel goede reinigende werking op de mens. De aura wordt gereinigd. Ook planten en dieren hebben veel baat bij bergkristal. De energie van de bergkristal is activerend, maakt vitaler en werkt tegen pijn. Heldere gedachten en goede ideeën krijgen weer ruimte in het hoofd.
Rozenkwarts:
Zachtheid en liefde, pure emoties. Zorgt voor vrede, liefde en gezelligheid.  Bewerkstelligt een positieve emotionele uitwisseling onderling. Rust in het hart zorgt voor harmonie van binnenuit. Met de rozenkwarts leer je van jezelf en van de ander te houden. Met deze steen heb je minder pijn, slaap je beter, kom je meer in balans en tot rust en stimuleer je een vredevol leven met kracht en harmonie.

De stenen kunt u afzonderlijk of als eenheid bij u dragen, daar ze elkaar versterkt.
Het is ook mogelijk om de stenen als een driehoek in een ruimte te leggen voor een betere energiestroom.