Veel gestelde vragen over de Expert Biopeeling treatment

 

Hoe voelt  de Expert Biopeeling treatment aan?

De behandeling voelt niet pijnlijk aan. Het voelt aan alsof de huid gescrubd wordt en kan een licht prikkelend gevoel geven.

Is de Expert Biopeeling treatment hetzelfde als een scrub?

Nee, de Expert Biopeeling laat microscopische vezeltjes achter in de huid. Deze vezeltjes zorgen voor een celdeling. Hierdoor ontstaat een verbetering van de huid. De doorbloeding wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden afgevoerd. De behandeling is niet geheel gevoelloos, maar pijnlijk is het zeker niet!

Hoe snel zie ik resultaat na de Expert Biopeeling treatment?

Na de eerste Expert Biopeeling behandeling ziet u al resultaat. Soms is dit  nog niet het gewenste resultaat. U mag de Biopeeling behandeling zeer regelmatig ondergaan. Dit tot het gewenste resultaat behaald is. LET OP: Vraag hierbij wel advies aan uw PUURR specialiste. Wanneer u met korte tussenpozen de behandeling ondergaat, heeft u de aansluitende Expert verzorgingsproducten voor thuisgebruik nodig.

Wanneer heb ik een gewenste resultaat?

Dit is afhankelijk per huidtype. Wilt u snel resultaat hebben? Dan is een kuur van de Expert Biopeeling behandeling aan te raden. Dit zijn 3 behandelingen in 10 dagen. Hierbij wordt de huid 3 keer vernieuwd in 10 dagen. De huid zal sterk doorbloed worden en de afvalstoffen worden afgevoerd.

Indien dit niet de agenda toe laat, wordt er elke week 1 behandeling geadviseerd, zo heeft u toch nog een mooi effect na de Biopeeling kuur treatment.

Hoe reageert mijn huid op een kuurbehandeling?

Elke huid reageert anders. Het is belangrijk om tijdens de Expert Biopeeling de geadviseerde thuisverzorgingsproducten te gebruiken. Een veel voorkomende reactie van de huid is enige schilfering. Schrik hier niet van, deze reactie is normaal bij een celdeling. Dit kunt u ervaren rond de 3e dag na de Biopeeling treatment. Bij een kuur kan de huid droog gaan aanvoelen na de 2e kuurbehandeling.

Heb ik het gewenste resultaat na een kuurbehandeling?

Nadat u een kuur heeft gedaan van 3 behandelingen in 10 dagen heeft u een verbluffend resultaat. Uw huid heeft een flinke oppepper gehad. Mocht u nog niet tevreden zijn, dat kan, dan mag u 1 keer per week, 4 weken lang een extra Biopeeling behandeling ondergaan. Daarna zal uw PUURR specialiste de behandelingen elke 3 á 4 weken gaan voortzetten. Zie hiervoor de After Biopeeling kuur.

Wat zijn de bijwerkingen van de Expert Biopeeling treatment?

Voor zover bekend heeft de Expert Biopeeling geen vervelende bijwerkingen. Het kan wel een tintelend tot prikkelend gevoel achterlaten.

Ik ben zwanger, mag ik dan de Expert Biopeeling treatment ondergaan?

Tijdens de Expert Biopeeling behandeling wordt de doorbloeding van het uitsluitend het gezicht verhoogd. De doorbloeding van het lichaam blijft hetzelfde. Juist de huid van een zwangere vrouw is vaak onzuiver en vertoond beginnende pigmentvlekken. Een Expert Biopeeling behandeling verbetert de huid op onzuiverheden en pigment. Let op! De huid kan door de zwangerschap wel gevoeliger zijn, daarom wordt de kennismaking Biopeeling treatment ten alle tijden aangeraden, zo kunt u samen met uw specialist kijken wat het doet.

Bent u al wat verder in uw zwangerschap is het aan te raden om te wachten tot u bevallen bent. Eventuele pigmentatie zal ook hierna nog aan kunnen houden. Doormiddel van de Expert Biopeeling treatment kan dit verminderd worden. Belangrijk ik ook dat u de huid goed beschermd tegen de UV-straling, dit kunt u het beste doen de Expert Protection cream dagelijks aan te brengen, dit is een echte Sunblokker. Gaat u in de zon, breng dan de Expert Protecion cream extra aan en herhaal dit om de 2 a 3 uur.

Mag ik de Expert Biopeeling treatment ondergaan wanneer ik borstvoeding geef?

Zoals bovenstaand beschreven kunt u de behandeling ondergaan wanneer u borstvoeding geeft. De doorbloeding wordt alleen verhoogd in het gelaat.

Vanaf welke leeftijd mag ik de Biopeeling treatment ondergaan?

De Expert Biopeeling treatement is niet leeftijdsgebonden. Wat belangrijk is dat het lichaam zich gaat vormen en richting de puberteit gaat. Bij meisjes is dit voornamelijk te kenmerken aan de start van de menstruatie en bij jongens aan de groei van lichaamsbeharing.

Mijn kind is nog niet in de puberteit, maar heeft last van een onzuivere huid. Mag het de Expert Biopeeling treatment ondergaan?

Ja dat mag. Zoals hierboven beschreven is het niet aan leeftijd gebonden. Wel zijn wij van mening dat het kind minimaal 10 jaar oud moet zijn. En we zien het liefst dat uw kind al in de puberteit zit. Dit alles met het nog ontwikkeling zijn van uw kind en de tere huid.

Mag ik de Expert Biopeeling treatment in de zomer ondergaan?

Jazeker! Het grote verschil met andere peelings is dat de Expert Biopeeling uw huid niet verdunt. Hierdoor kunt u met de bescherming van de Expert Protection cream de huid goed beschermen tegen de UVstraling van de zon. De Expert Biopeeling treatment werkt van binnen naar buiten, waardoor en geen sprake is van een beschadiging aan de oppervlakte van de huid. Wel is aan te raden uw huid goed te beschermen met o.a. het bovengenoemde product, zo voorkomt u hoe dan ook beschadigingen aan uw huid.

Mag ik de Expert Biopeeling treatment op mijn lichaam ondergaan?

Ja, dat mag zeker. Bepaalde plekken op het lichaam kunnen een hoge talgproductie hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de rug.

Ook als kuur treatment is het mogelijk op het lichaam.

Het gevoel op het lichaam kan anders aanvoelen dan op het gezicht, dit komt doordat de huid dikker is. Hierdoor voelt het minder tintelend en prikkelend aan.

Let wel! Er geldt hiervoor een ander tarief, afhankelijk van het behandelend gebied.

Bij welke huidaandoeningen of -problemen werkt de Expert Biopeeling treatment?

De Biopeeling treatment is effectief bij:

 • Acne en onzuiverheden
 • Vale, slecht doorbloede huid
 • Pigmentvlekken
 • Zwangerschapmasker
 • Grove poriën
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Vette, glimmende huid
 • Littekens
 • Striae
 • Eczeem
 • Rosacea

Mijn huid heeft neiging tot eczeem, mag ik de Expert Biopeeling treatment ondergaan?

Ja, de Expert Biopeeling treatment versterkt het immuunsysteem van de huid. Wanneer u last heeft van (droog) eczeem, zal het de huid alleen maar verbeteren. Wanneer u elke ca. 4 weken de Expert Biopeeling treatment ondergaat, zult u zien dat uw huid rustiger wordt.

Belangrijk is om de geadviseerde producten te gebruiken. Dit draagt bij aan een goede huidflora en herstel van de huid.

Ik heb psoriasis, mijn celdeling is sneller, hoe werkt dat met de Expert Biopeeling?

De Expert Biopeeling treatment normaliseert de huidfuncties. Dit houdt voor u in dat uw huid rustiger zal worden. De celdelingen die normaal gezien te snel gaan, worden teruggebracht en genormaliseerd naar een normalere celdeling. Wanneer u ca. elke 4 weken een Biopeeling behandeling ondergaat, zult u zien dat uw huid rustiger wordt.

Gebruik wel de geadviseerde producten tussentijds de behandelingen.

 

Ik heb een enorm gevoelige huid. Mijn huid reageert bijna overal op, kan ik de Expert Biopeeling treatment ondergaan?

Ja, u kunt de Expert Biopeeling treatment zeker ondergaan. Door gebruik van de Care calming producten en de Expert producten zorgt ervoor dat de oppervlakte van de huid direct gekalmeerd wordt, maar de Biopeeling nog wel goed zijn werk kan doen.

De geadviseerde producten zijn 98 tot 100% natuurlijk, dit zorgt tevens voor een betere huidconditie.

Zijn er contra-indicaties?

Ja, de Expert Biopeeling treatment kent contra-indicaties:

 • virale infecties (ook bij een koortslip), de infectie kan zich verspreiden
 • kanker, ook wanneer u nog kankermedicatie inneemt
 • open wondjes
 • actinische keratose
 • bepaalde medicatie ( die invloed hebben op uw huid )
 • Retinoïden, vitamine A zuren (hier moet 6 weken tussen zitten)
 • Roaccutane / Accutane
 • Botox (hier moet min. 2 weken tussen zitten)

  Let op: U kan de behandeling niet ondergaan indien u reeds:
  • microdermabrasie heeft gehad* 
  • sterke chemische peeling heeft ondergaan* 
  • IPL in het gezicht heeft gehad* 
  • Laserbehandeling in het gezicht heeft gehad*
  * Na 6 weken is de Biopeeling treatment toegestaan Verder kan de Expert Biopeeling treatment op elk huidtype aangebracht worden.

Mag ik na de behandeling make-up dragen?

Ja dat mag. Maar gelieve Minerale make-up te dragen! 

Minerale make-up wordt vaak aanbevolen na biopeelings, chemische behandelingen of laser peelings, omdat het de huid kalmeert en verzachtend werkt voor de huid die geïrriteerd kan zijn na een dergelijke procedure. De Minerale Make-up van PUURR is 100% natuurlijk en zijn veilig en geschikt voor mensen met een allergie, gluten gevoeligheden en andere zaken. Het zal uw huid niet uitdrogen. 
De Puurr minerale make-up bevat alleen pure, geplette mineralen. Onze ingrediënten zijn allemaal natuurlijk voorkomend op aarde. PUURR LooK producten zijn ontworpen voor een pure dekking voor een mooie teint en houdt ook de gebruiker en de omgeving veilig. 

Wanneer u de Expert Protection créme mengt met wat PUURR LooK minerale foundation poeder heeft u de perfect camouflage op een 100% natuurlijke basis. Dze beschermt de huid, maar verstikt de huid niet.

Houdt er rekening mee dat Minerale Make-up onder de noemer Minerale Make-up verkocht mag worden, al zit er maar 1 mineraal in en is de rest synthetisch. Dit wil zeggen dat het niet 100% natuurlijk is, ik kan u verzekeren dat de PUURR Minerale Make-up volledig bestaat uit natuurlijke ingrediënten en daardoor 100% natuurlijke minerale make-up is.

Mag ik op de dag van de Biopeeling treatment douchen?

Ja, nadat u de behandeling bent ondergaan is het geen probleem om te douchen. Wel adviseren wij in verband met het stimuleren van de doorbloeding om niet een te warme douche te nemen en niet direct na de Expert Biopeeling treatment te gaan douchen. Of spoel kort de niet behandelende delen af. 

Belangrijk om te weten

Wat moet ik weten?

Wanneer u de Expert Biopeeling behandeling ondergaat moet u er rekening mee houden dat de Expert Biopeeling nog 10 dagen doorwerkt in de huid. Wat sterk geadviseerd wordt is het thuisgebruik van de PUURR producten welke zijn samengesteld voor de Expert Biopeeling. De producten ondersteunen de huid tijdens het herstelproces.

LET OP: Wanneer u van een ander merk producten gebruikt sluiten wij niet uit dat er allergische reacties kunnen ontstaan. Wanneer u deze toch wilt gebruiken is het geheel op eigen risico.

Tevens kunt u dan niet voor het voordelige tarief van de Biopeeling Next treatment gebruik maken, u zal dan na elke Biopeeling treatment de Expert mini kit met 5 producten afgestemd op uw huid meekrijgen na de behandeling, zodat u de weken daarna toch gebruikt kan maken van deze producten.

Waar dien ik mij aan te houden?

Drink 1,5 à 2 liter water per dag

Het is belangrijk om voldoende water te drinken na de Expert Boiopeeling behandeling. De doorbloeding wordt gestimuleerd en daardoor worden er afvalstoffen afgevoerd. Het voldoende drinken van water zal de roodheid van de huid ook doen verminderen.

Daarnaast is het van groot belang om de geadviseerde producten na de behandeling te gebruiken, deze producten ondersteunen de huid tijdens het herstelproces en zijn speciaal samengesteld als gebruik na de Biopeeling.

Zonnen of Zonnebank?

Het is aan te raden om na de behandeling niet direct te gaan zonnebaden of onder een zonnebank te gaan. De huid is zich zeker 7 à 10 dagen aan het herstellen van de Expert Biopeeling treatment. Wanneer u onbeschermd de zon in gaat heeft u kans op zonbeschadiging zoals verbranding van de huid of hyperpigmentatie.

Echter is de Biopeeling treatment wel gedurende jaar mogelijk en dus ook in de zomer. Het is wel van groot belang om de huid goed te beschermen met de PUURR protection creme. Probeer daarna het gelaat te vermijden met directe zonlicht door bijvoorbeeld een zonnehoed te dragen of in de schaduw te gaan zitten.

Sauna of sporten?

Het is aan te raden om de eerste twee dagen de sauna te vermijden. Na de Expert biopeeling treatment is de huid sterk doorbloed. Een sauna heeft een nadelig effect op de behandeling, omdat het de doorbloeding nog verder zal stimuleren. Sporten is af te raden op dezelfde dag na de Expert Biopeeling treatment. Mocht u de volgende dag wel gaan sporten, zorg dan dat u niet al te intensieve oefeningen doet.