Seizoensbehandeling Pure Spring

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 20:12

Uitleg natuur producten

Voor de seizoensbehandeling Pure Spring ben ik opzoek gegaan naar (de naam zegt het al) natuurzuivere ingrediënten om producten te kunnen maken die geschikt zijn voor alle huidtypen, zelfs de meest gevoelige huid, maar ook voor probleem huiden, oa. Bij eczeem, couperose, rosacea, psoriasis, acne….

We beginnen de seizoensbehandeling Pure Spring met de PUURR detox algen voetpakking. Een verwarmde algenpakking welke rijk is aan Laminaria en Spirulina algen. 
Algen werken ontgiftigend, (bevorderd de afvoer van afvalstoffen) en geven vitamines en mineralen af. 

De gezichtsbehandeling begint tijdens de seizoensbehandeling Pure Spring met een reiniging van speciaal samen gestelde cleansing oliën. De huid wordt zo op de meest natuurlijke manier gereinigd waardoor het huideigen oliën niet verwijderd worden, de huid heeft deze nodig om vitaal en elastisch te blijven, zelfs bij een vette of een onzuivere huid. Wanneer we deze huideigen olie verwijderen (wat door veel chemische reinigende producten het geval is) moet de huid harder werken om deze weer aan te maken, met als gevolg dat er teveel aan huideigen vetten ontstaan waardoor de huid veter of onzuiver kan worden. Of de huid maakt geen eigen oliën meer aan wat resulteert tot een droge of vochtarme huid. Met de juiste samengestelde oliën voorkomen we deze problemen. Tijdens de behandeling voeg ik er heerlijke aromatische oliën aan toe, afgestemd op de huid. Bij de Pure Spring seizoensbehandeling komen met name geuren tegemoet welke passen bij het seizoen, bijvoorbeeld Oranje bloesem.

Oranje bloesem etherische olie heeft een exotische geur die activerend op lichaam en geest werkt. Het is uitermate geschikt bij o.a. couperose, acne, vette huid, littekens, rimpeltjes (anti-aging), maar ook tegen nervositeit, hoofdpijn, slechte bloedsomloop, slecht of onrustig slapen en daarmee ook geschikt voor een behandeling zowel overdag als in de avond.
In combinatie met de etherische olie van Lavendel werkt de oranje bloesem huid verbeterend en verstevigd het de elasticiteit van de huid.
Deze geur van natuurlijke afkomst zal de gedurende behandeling terug keren.

We weten allemaal dat zwemmen in de zee ontzettend gezond is voor de huid, zeker een huid met huidproblemen zoals bijvoorbeeld eczeem of acne.
Door gebruik van puur zeezout waarbij de mineralen en sporenelementen (uit kleibodems en de zee) in tact zijn gebleven heeft het een voedende en ontsmettende functie. Het werkt verlichtend bij huidproblemen zoals rosacea, psoriasis, eczeem, acne, allergiën en behoud het zuurbalans van de huid. In gebruik als scrub worden dode huidcellen verwijderd en er kan plaats gemaakt worden voor een nieuwe huid, ook goed voor een zeer droge huid en als anti-aging. De huid kan hierdoor nadien gaan schilferen, dit is een normale reactie. Het is dan ook belangrijk om thuis de verbetering door te zetten met de juiste, geadviseerde (natuurlijke) producten.
Bij een zeer gevoelige huid, rosacea, psoriasis en eczeem kan het zijn dat er gekozen word om de huid niet te scrubben, maar het zuivere zeezout als lysing te gebruiken.

Nadat de huid goed aangepakt en doorbloed is, is het van belang om vocht in de huid vast te houden. Hiervoor wordt een zuiver hyaluronzuur als serum aangebracht.
Vervolgens wordt er een natuurzuiver kleimasker aangebracht van Rode Illiet. Rode Illiet kan onzuiverheden uit de poriën trekken en heeft een sterk ontgiftende werking, ondanks dit is het goed voor elk huidtype, van een zeer droge tot een zeer vette huid vanwege het vermogen om de huid te herstellen in haar natuurlijke PH-balans. Rode Illiet stimuleert de doorbloeding van de huid en zorgt voor een genezing van huidaandoeningen zoals hier eerder genoemd worden, maar ook bij schade door de zon.
Rode Illiet bevat veel ijzer en geeft de huid weer glans, vitaliteit en zorgt voor een fluweelzachte, licht zongebruinde tint. Door de bron van minerale en sporenelementen heeft Illiet een verstevigende eigenschap.

Het kleimasker droogt in op de huid, waardoor de huid strak aanvoelt, doormiddel van een voedende Amandel olie wordt deze los gemasseerd, hierdoor wordt de Illiet nog extra de huid in gemasseerd. Een heerlijke, ontspannende massage met een voedende amandelolie met aromatische oliën afgestemd op de huid. Amandelolie bevat vitamine A, B1, B2, B6, E en diverse mineralen, deze zorgt voor een zachte, voedende werking, reguleert het vochtgehalte van de huid, gaat rimpelvorming tegen, stimuleert de doorbloeding en is geschikt voor alle huidtypen, ook voor de zeer gevoelige huid.

Om de huid na deze mooie intensieve behandeling goed te voeden en beschermen tegen invloeden van buitenaf wordt er een Vitamine E huidolie aangebracht ipv een creme. U krijgt deze ook mee naar huis! Het is dan ook van belang om de dagen daarna te blijven verzorgen met de Vitamine E huidolie, dit mag evt ook als serum aangebracht worden onder een crème, zodat de huid er minder glanzend uit ziet overdag, voor de nacht adviseer ik om de Vitamine E huidolie royaal aan te brengen zodat deze goed kan inwerken terwijl u rust. Gebruik hierbij evt als serum de PUURR hyaluron concentraat voor dat u de Vitamine E huidolie aanbrengt.

Vergeet niet uw hals en decolleté mee te nemen tijdens de verzorging!

Bij een afspraak overdag voor de seizoensbehandeling Pure Spring , wordt de Vitamine E huidolie gemengd met natuurzuivere Zinkoxide welke de huid beschermd tegen schade van de zon, daarnaast heeft het een antibacteriële werking.
Het is dan ook heel belangrijk dat u bij thuisgebruik de huid elke keer wanneer u de zon in gaat te beschermen tegen UV straling! Dit kunt u doen door de Vitamine E huidolie te mengen met de PUURR Expert Protection creme welke ook o.a. zinc oxide bevat, deze is verkrijgbaar in de salon.

Ervaringen

Uiteraard heb ik deze producten zelf eerst getest en heeft mijn man model gelegen. Beide hebben we het als zeer prettige producten en behandeling ervaren. Het resultaat van een stralende vernieuwde huid is lang zichtbaar, ook de dagen daarna merk je nog het verschil, voelt dat de huid werkt en vernieuwd. Bij mij heeft dit geuit in schilferingen (dode huid maakt plaats voor nieuwe huidcellen), maar ook nog een mooie gladde met een bijna zon getinte huidskleur. De huid van mijn man is niet gaan schilferen (verschil van huidtype) maar ziet er ook nu nog steeds fris en glad uit, met een zon getinte kleur. Dit is echt te danken aan de Illiet klei masker. Wij waren beide zeer verrast en erg blij met het resultaat.

 

Heeft u de seizoensbehandeling Pure Spring al ervaren, laat dan hier eens een reactie achter van uw ervaring!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.